Foto: Valsts policija

Valsts policija lūdz atsaukties visas personas, kuras 1. jūlijā pārvietojušās pa Bārtas – Rucavas ceļu Grobiņas novadā un, iespējams, redzējušas Ivanam Berladinam līdzīgu zēnu.

Valsts policijā informē, ka bezvēsts pazudušais Ivans varējis atrasties ceļa malā, abās ceļa pusēs vai autobusu pieturvietās.

Zēns bija ģērbies zilā jakā ar galvā uzvilktu kapuci un baltu zīmējumu jakas priekšpusē, un tumšas krāsas sporta biksēs. Zēnam bijušas basas kājas, kas apautas sandalēs. Zem jakas uzvilkts, iespējams, sarkans krekliņš ar Makvīna zīmējumu priekšpusē.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ar šādu informāciju atsaukties e-pasta adresē puikaliepaja@iem.gov.lv, vai zvanot pa tālruņa numuru 116000.

Jau ziņots, ka, analizējot izņemtos 200 stundu ieraksta videofailus, likumsargi atklājuši nozīmīgu pavedienu par Ivana Berladina pārvietošanos pazušanas dienā. Pēc pavisam sīka video fragmenta, kurā bijis iespējams saskatīt vien daļu no Ivana sandales, izmeklētāji atklājuši, ka zēns, visticamāk, sajaucis autobusu pieturas un braucis līdz pat Dubeņiem Grobiņas novadā, kur izkāpis.

Pazušanas dienā, zēns sākotnēji izkāpis autobusa galapunktā Kuršu laukumā, kur, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Ņemot vērā jauniegūto informāciju, Valsts policijas izmeklētāji atklājuši, ka zēns izkāpis autobusa gala punktā Dubeņos, kur, spriežot pēc šī brīža rīcībā esošās informācijas, zēns arī palicis. Jau svētdien, 9. jūlijā, Valsts policija pār Dubeņiem pacēlusi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, lai no gaisa pārmeklētu teritoriju. Pirmdien meklēšana turpinās, sākot ar Dubeņu apkārtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!