Foto: Valsts policija

Sestdien, 8. jūlijā, Rēzeknes ceļu policisti Maltā aizturējuši dzērājšoferi, kura vadītā automašīna, pēc ietriekšanās dzīvojamās mājas žogā, ietriekusies ar policistu jaunajā dienesta automašīnā un to apskādējusi.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 8. jūlijā Rēzeknes ceļu policisti saņēmuši informāciju par aizdomīgu "Volkswagen" markas automašīnu, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Turpinot patrulēšanu, likumsargi pamanījuši minēto transportlīdzekli un nolēmuši to apturēt, lai pārbaudītu.

Ieslēdzot zilās bākugunis un skaņas signālu, policisti sekojuši iespējamam pārkāpējam, ka arī vairakkārt pa skaļruni likuši automašīnai apstāties. Automašīnas vadītājs nav reaģējis uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli. Tā vietā šoferis palielinājis kustības ātrumu un sācis bēgt, tā apdraudot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Turpinot bēgt, "Volkswagen" automašīnas vadītājs neizvēlējās drošu kustības ātrumu un Raiņa ielas un Andrupenes ielas krustojumā iebrauca dzīvojamās mājas žogā, to bojājot. Piebraucot pie notikuma vietas, likumsargi mēģinājuši vadītāju apturēt, taču viņš nolēmis turpināt braukšanu un atpakaļgaitā ietriecies stāvošajā dienesta automašīnā, bojājot arī to.

Pēc sadursmes vadītājs turpinājis bēgt, nobraucis no ceļa braucamās daļas un pēkšņi sācis braukt pa ietvi, šoreiz apdraudot arī gājējus.

Nobraucot no ietves, automašīna noslāpusi un vairs nav varējusi turpināt kustību. Policijai šajā brīdī izdevies aizturēt gan automašīnas vadītāju, gan pasažieri.

Pārbaudot aizturētās personas, likumsargi noskaidrojuši, ka 1977. gadā dzimušais vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 3,57 promiļu stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar visiem augstāk minētajiem likumpārkāpumiem policija noformējusi vairākus administratīvo pārkāpumu protokolus.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.5 panta 5. daļas par nepakļaušanos policistu atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt automašīnu piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt pēc 149.15 panta 4. daļas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, šoferim arī piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!