Foto: LETA
Pagājušās nedēļas beigās aizdomās par dežurantes saduršanu kādā viesnīcā Olainē likumsargi aizturējuši viesnīcas apmeklētāju - agrāk sodītu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijā informē, ka cietusī joprojām atrodas slimnīcā. Viņas stāvoklis ir smags, bet stabils.

7. jūlija pēcpusdienā Valsts policija saņēmusi informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka viesnīcā Olainē ir sadurta darbiniece.

Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa policisti noskaidrojuši, ka ap pulksten 12 viesnīcā ienācis piedzēries vīrietis un paziņojis, ka ieradies apciemot savu draudzeni, kura tur dzīvo. Ņemot vērā, ka iepriekšējās viesošanās reizēs vīrietis uzvedies agresīvi un skandalējis, viesnīcas darbiniece atbildējusi, ka šoreiz viņu neielaidīs.

Pēc šiem vārdiem vīrietis saniknojies un izvilcis nazi. Ļaundaris ar nazi meties virsū sievietei un trīs reizes viņai iedūris – vēderā, krūškurvī un rokā. Pēc nozieguma ļaundaris izskrējis laukā pa durvīm un ar savu velosipēdu aizbraucis.

Aculiecinieki par notikušo paziņojuši mediķiem, kas cietušo pusmūža vecuma sievieti nogādājuši slimnīcā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa policisti un Olaines novada pašvaldības policisti sākuši meklēt aizdomās turēto. Vīrietis no likumsargiem slēpies, bet policisti, pārmeklējot apkārtējos mežus, mazdārziņus un izvaicājot vīrieša paziņas, 7. jūlijā ap pulksten 19 vīrieti pilsētā atraduši un aizturējuši.

Aizturētais dzimis 1960. gadā un jau iepriekš sodīts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 2. daļas 1. punkta - par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai, ja cietušais pildījis savus dienesta pienākumus.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem.
Sestdien, 8. jūlijā, tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!