Foto: LETA

Informatīvie kanāli, organizācijas vai grupas, kas vēl joprojām aicina iesaistīties Liepājā pazudušā Ivana Berladina meklēšanā vai sniedz it kā oficiālu informāciju par zēnu, būtībā maldina cilvēkus, publiskā paziņojumā informē Valsts policija.

Likumsargi arī norāda, ka šīm organizācijām vai grupām sniegtā informācija līdz likumsargiem nenonāk un pazūd nebūtībā.

Valsts policija uzsver, ka vienīgā oficiālā informācija par pazudušā zēna meklēšanu bijusi un būs tikai no Valsts policijas.

Jau ziņots, ka zēns no savas mājas Liepājā, Pāvilostas ielā izgājis 1. jūlijā ap pulksten 8.30. Viņa meklēšanu atbildīgie dienesti, kā arī brīvprātīgie turpināja gan naktī uz 3. jūliju gan abas pagājušās nedēļas pirmās dienas.

Pēc tam, meklēšanai noritot bez rezultāta, policija mainīja stratēģiju, sākot atkārtoti pārmeklēt ūdenstilpnes un purvus. Šajā daļā policija paziņoja, ka brīvprātīgie policijai palīdzēt nevar.

Policija turpina strādāt, tomēr jaunumu šajā lietā pagaidām nav.

Puika tiek meklēts visā Latvijā, tomēr pašlaik meklēšana koncentrējas Liepājā un tās apkārtnē. Policija speciāli izveidotajā e-pastā "puikaliepaja@iem.gov.lv" turpina saņemt videomateriālus, kas varētu būt saistīti ar pazudušo zēnu.

Iedzīvotāju sniegtā informācija ir noderīga, un policija lūdz iedzīvotājus turpināt sniegt jebkādu pat vismazākās nozīmes informāciju, kas palīdzētu atrast zēnu un noskaidrot pazušanas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!