Foto: Valsts policija
Policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un pievērst uzmanību zēniem, ja tie pēc pazīmēm atbilst bezvēsts pazudušajam Ivanam un ja tie pārvietojas vieni bez pieaugušo klātbūtnes, portālam "Delfi" norāda Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Valsts policijas darbinieki pašlaik izvirzījuši divas galvenās versijas par zēna pazušanu. Ar Ivanu noticis nelaimes gadījums vai arī puika kļuvis par nozieguma upuri, teic Šeršņova. Tāpat netiekot izslēgtas vēl citas versijas, piemēram, ka puika ar sabiedrisko transportu varēja aizbraukt uz citu Latvijas vietu.

Policija aicina, redzot zēnu, kurš pārvietojas viens bez pieaugušo klātbūtnes un kurš pēc pazīmēm atgādina pazudušo Ivanu, pievērst uzmanību, vai gadījumā bērns nav apmaldījies, apvaicāties, kur ir viņa vecāki. Rodoties kaut mazākajām šaubām, iedzīvotāji aicināti ziņot policijai un līdz brīdim, kad ierodas likumsargi, palikt bērna tuvumā.

Piektdien, 7. jūlijā, policija saņēmusi vairākus iedzīvotāju zvanus par to, ka uz ielas, sabiedriskajā transportā un citviet redzēti zēni, kuri pēc pazīmēm varētu būt bezvēsts pazudušais Ivans Berladins. Policijas pārstāve Šeršņova pauž, ka ziņas par redzētajiem zēniem likumsargi saņēmuši daudz vēlāk, nevis brīdī, kad bērni redzēti.

Likumsargi tāpat joprojām aicina iedzīvotājus informēt par situācijām, kuras saistībā ar Ivana pazušanu šķitušas dīvainas. Arī gadījumos, ja sākotnēji situācijām nav tikusi piešķirta liela nozīme. Informāciju lūgts nodot telefoniski, zvanot pa tālruņa numuru 116000 vai rakstot uz e-pastu puikaliepaja@iem.gov.lv. Policija akcentē, ka aprakstītā informācija ir ārkārtīgi būtiska izmeklēšanā.
Strādājot pie Ivana pazušanas lietas, policija pārbauda jebkuru iedzīvotāju sniegtu informāciju un vietas, kur redzēts Ivanam līdzīgs bērns.

Pašlaik likumsargi pārbauda informāciju par zēna gaitām pazušanas dienā, kā arī elektroniski saņemtus video un foto, kā arī telefoniski saņemtas ziņas par bērniem, kuri pēc pazīmēm atgādina Ivanu.

Visi iesaistītie dienesti turpina meklēt zēnu. Sestdien piesaistīts Nacionālo bruņoto spēku helikopters, ar kuru pārmeklēs Liepājas un tās apkārtnes teritoriju.

Jau vēstīts, ka VP svētdien saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst. 8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!