Foto: LETA

Rīgas domes (RD) "Vienotības" frakcija pieprasījusi likvidēt Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centru, portālu "Delfi" informē frakcijā.

Frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (V) nosūtījis vēstuli RD priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S), kurā pieprasa nekavējoties likvidēt RD Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centru.

Deputāts Ķirsis uzsver, ka centra uzturēšanai un darbinieku atalgošanai tiek tērēti vairāki desmiti tūkstošu eiro no Rīgas nodokļu maksātāju naudas, bet rezultāts, izņemot labi apmaksātas darba vietas domes vadībai politiski pietuvinātām personām, nav saskatāms.

RD Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordināciju centrs ir dibināts pirms gada. Toreiz RD vadība skaidroja, ka centra uzdevums ir sniegt patvēruma meklētājiem sociālo palīdzību, risināt dzīvokļa, izglītības un integrācijas jautājumus. Tomēr līdz šim nav pieejama informācija par kādu bēgli, kurš Rīgā būtu izmantojis centra sniegtos pakalpojumus, norāda "Vienotības" frakcijā.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz LTV raidījumu "de facto", jau vēstīja, ka, lai gan centrs darbojas jau gadu, par to, kādus tieši uzdevumus pilda šī iestāde un kādi ir tās darbinieku pienākumi, skaidrības vēl joprojām nav.

Darbu koordinācijas centrā tā vadītājs Sandris Bergmanis sāka ap laiku, kad atstāja valdes locekļa amatu "Rīgas namu pārvaldniekā".

Iepriekš vēstīts, ka viņa algai centrā jābūt 2200 eiro mēnesī. Taču skaidrot LTV savus amata pienākumus un to, ko gada laikā ir izdarījis, viņš nevēlējās. Sarunā ar "de facto" viņš lūdza jautājumus sūtīt uz RD preses dienestu un skaidroja, ka "darba pienākumi ir uz trim lapām".

Arī centra projektu koordinators, bijušais Saeimas deputāts Imants Burvis precīzi nevarēja paskaidrot, ar ko ikdienā nodarbojas, bet norādīja, ka koordinē valsts un pašvaldības struktūras.

"Valsts viņus uzaicināja un pašlaik skatās – kā viņiem iedot dzīvokli un darbu. Es cenšos izvairīties, lai valsts savus neizpildītus solījumus Briselei neuzkrauj Rīgas nodokļu maksātājiem. Skaidroju, kas no valsts puses neizdarīts," intervijā LTV teica Burvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!