Latvijas Televīzija (LTV) nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Ventspils domi, tīklā "Twitter" paziņojis LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

LTV apņēmusies meklēt alternatīvus finansējuma avotus.

Jānorāda, ka LTV iepriekš izsauca sabiedrības daļas kritiku, jo arī pēc "Rīdzenes sarunu" nākšanas atklātībā LTV pārraidē "Latvijas sirdsdziesma" uzstājās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

LTV Komunikācijas vadītāja Dace Jansone portālam "Delfi" norādīja, ka LTV ar Ventspils domi ir divi sadarbības projekti – izklaides raidījumi ''Dziesmu sirdij rodi Ventspilī'' un ''Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss'', un ir noslēgti reklāmas līgumi.

"Pašlaik pieņemts lēmums reklāmas līgumu neturpināt par izklaides raidījumu ''Dziesmu sirdij rodi Ventspilī''," apliecināja Jansone. Tas, cik lielam finansējuma apmēram būs jāmeklē alternatīvas, pašlaik vēl tiek izvērtēts.

Paziņojumā presē LTV norāda, ka pārskatīs un formulēs principus sadarbībai ar Latvijas pašvaldībām kopumā raidījumu projektu ietvaros. Jānorāda, ka Ventspilī ik gadu notiek Latvijas Radio 2 raidījumā "Muzikālā banka" fināls, kas tiek translēts LTV. Pēc Jansones teiktā, lēmums par "Muzikālās bankas" finālu tiks pieņemts, balstoties uz izstrādātajiem principiem sadarbībai ar pašvaldībām.

Jau ziņots, ka LTV kultūras, izklaides un bērnu satura redaktore Gunta Sloga aicināja LTV valdi pārtraukt sadarbību ar Ventspili, norādot, ka līdz tam atsakās no projekta "Latvijas sirdsdziesma" pārraudzības.

Sloga norādīja, ka viņa un vairāki kolēģi pagājušajā nedēļā aicināja novērtēt turpmāku Lemberga parādīšanos LTV ēterā, jo tas diskreditē gan LTV kā televīziju kopumā, gan met ēnu uz ziņu dienestu, taču nekas netika darīts un "mēs redzējām diezgan plašu Lemberga uzstāšanos sestdien LTV ēterā un man kā satura redaktoram, kurš pārrauga šo projektu – "Latvijas sirdsdziesma", tas nav pieņemami, tāpēc vērsos pie valdes ar lūgumu pārskatīt turpmāku sadarbību ar Ventspili," sacīja Sloga.

Tāpat vēstīts, ka Lembergs "Rīdzenes sarunās" kopā ar Aināru Šleseru apspriež, kuru kandidātu varētu virzīt par prezidentu un risina dažādus biznesa jautājums. Lasāms arī, kā vietējie biznesmeņi-politiķi jau 2009. gadā kontrolēja laikrakstu "Diena" un izmisīgi domāja, kā turpmāk segt tēriņus un mainīt sev nevēlamos žurnālistus pret uzticamiem kadriem. Vienlaikus tiek pieprasīta arī nauda no valsts uzņēmumiem laikraksta "Neatkarīgā" finansēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!