Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmajā dienā pieteikumus studijām 12 augstskolās apstiprinājuši 1597 reflektanti, savukārt studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) divās dienās pieteicās 1175 studētgribētāji.

Kā liecina informācija portālā "Latvija.lv", kurā vienotā pieteikšanās sistēmā apvienotas 12 augstskolas, dienas gaitā savus pieteikumus studijām apstiprinājuši 1597 reflektanti. Lielākā interese patlaban ir par Latvijas Universitātes (LU) studiju programmām – kopumā kāda no tās studiju programmām izvēlēta 2766 reizes, savukārt kā pirmā prioritāte LU ir 652 reflektantiem.

Otrajā vietā seko Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar 2416 pieteikumiem kādai no augstskolas studiju programmām, savukārt kā pirmo prioritāti kādu no RTU studiju programmām izvēlējās 437 studētgribētāji.

Tālāk seko Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 572 pieteikumiem (170 – pirmā prioritāte), Daugavpils Universitāte ar 398 pieteikumiem (91), Vidzemes Augstskola ar 198 pieteikumiem (41), Banku augstskola ar 195 pieteikumiem (57), Liepājas Universitāte ar 145 pieteikumiem (41), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ar 134 pieteikumiem (44), Ventspils Augstskola ar 90 pieteikumiem (29), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" ar 66 pieteikumiem (21) un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola ar 28 pieteikumiem (4).

Patlaban populārākās studiju programmas ir LU studiju programmas "Ārstniecība", "Tiesību zinātne", "Datorzinātnes", "Komunikācijas zinātne" un RTU studiju programma "Informācijas tehnoloģija".

Kā pastāstīja RTU, šogad uzņemšana pirmo reizi notika Ķīpsalā. Lai veiktu pieteikumu apstiprināšanu, reflektantiem bija nepieciešama aptuveni stunda. Tā kā RTU ieviesta numuriņu sistēma, rindas neveidojās – studētgribētāji gaidīja savu kārtu, iesaistoties augstskolas piedāvātajās aktivitātēs vai arī pavadot laiku atpūtas stūros.

Savukārt RSU šī gada vasaras uzņemšanas pirmajās divās dienās saņemti pieteikumi no 1175 reflektantiem – galvenokārt pamatstudiju programmām. Līderpozīcijās ir medicīnas un veselības aprūpes studiju programmas – "Medicīna" ar 228 reflektantiem, "Fizioterapija" ar 122, "Zobārstniecība" – 58, "Farmācija" – 57, "Ergoterapija" – 53, "Uzturs" – 52. No sociālo zinātņu studiju programmām populārākās ir "Tiesību zinātne" (47), "Starptautiskās attiecības" (35), "Starptautiskais mārketings un reklāma" (33) un "Multimediju komunikācija" (32).

Pirmdien, 3. jūlijā, kas bija pirmā dokumentu pieņemšanas diena klātienē, bija vērojams liels topošo studentu pieplūdums, un RSU vestibilā veidojās rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!