Foto: Reuters/Scanpix
Lielākajās slimnīcās mediķu brīdinājuma akcijas pirmā diena aizvadīta bez starpgadījumiem.

Kā sacīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, par mediķu akciju bija pieejama informācija jau krietni iepriekš, tādēļ lielākās medicīnas iestādes ir paspējušas saplānot darbus.

Tāpat jūlija mēnesim ir saplānotas arī darbinieku brīvdienu maiņas. Viņa uzskata, ka nopietnas problēmas vai starpgadījumi brīdinājuma akcijas laikā nav gaidāmi.

Arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve sacīja, ka brīdinājuma akcija nav radījusi problēmas slimnīcas ikdienas darbā.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa norādīja, ka līdz nedēļas beigām slimnīcas personāla daļai nebija informācijas par RAKUS mediķiem, kas būtu atteikušies strādāt pagarināto normālo darba laiku. Tāpat Lietiņai nav informācijas par to, ka slimnīcā šodien novērotas neierastas problēmas vai starpgadījumi.

Kā ziņots, pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, no šodienas aptuveni 800 mediķi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtrauc strādāt pagarināto normālo darba laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!