Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Sirds ķirurģijas centru turpmāk vadīs medicīnas zinātņu doktors, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Pēteris Stradiņš, liecina informācija slimnīcas mājaslapā.

Stradiņš Sirds ķirurģijas centrā strādā kopš 1995. gada, un kopš 2003. gada ir Sirds ķirurģijas centra 21. nodaļas vadītājs. Administratīvajā kapacitātē aktīvi darbojas vairāku gan Latvijas, gan starptautisku profesionālo biedrību vadībā un sastāvā, norāda slimnīcā.

Iesniegtajā centra attīstības redzējumā Stradiņš norāda uz centra attīstību kā slimnīcas potenciālam atbilstoša Eiropas ekselences centra izveidi, un sniedz konkrētus priekšlikumus pacienta, darba organizācijas, personāla attīstības, kā arī tehniskā nodrošinājuma jomās.

Līdzšinējais ilggadējais centra vadītājs Romans Lācis izteica vēlmi palikt klīnikā, taču vairāk strādāt konsultatīvajā darbā, kā arī ārstniecībā. Lai nodrošinātu administratīvo funkciju veikšanu, tika izsludināts konkurss uz centra vadītāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!