Foto: LETA

Medijos publicētās, iespējams, savulaik viesnīcā "Rīdzene" noklausītās vairāku ietekmīgu politiķu un biznesmeņu sarunas ir uzskatāmas par "centieniem glābt no negoda oligarhu lietas pasūtītājus un izpildītājus", uzskata smagos noziegumos apsūdzētais un no pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Jau dažas nedēļas ar milzu vērienu Latvijā notiek propagandas kampaņa saistībā ar [Aināra] Šlesera "Rīdzenes" sarunām. To organizējuši un finansējuši savtīgā noziedznieka Džordža Sorosa pakalpiņi Latvijā, lai ietekmētu politisko procesu saistībā ar Saeimas vēlēšanām," paziņojumā medijiem norāda Lembergs.

Viņš uzsver, ka sarunu forma un saturs, ciktāl tas attiecoties uz viņu, esot apzināti, melīgi sagrozīts, tai skaitā izdaiļots ar spēcīgiem palīgvārdiem.

"KNAB un prokuratūra septiņus gadus meklēja manu dalību Rīgas Tirdzniecības ostā – neatrada, lidsabiedrībā "airBaltic" – neatrada, jo nav iespējams atrast to, kas nav. Mēs esot sastādījuši 2010. gadā jauno valdību ar "Saskaņas" dalību – tikai nezin kāpēc valdību sastādīja ZZS kopā ar "Vienotību"," retoriski taujā Lembergs.

"Vienlaicīgi sarunās, ja tādas ir bijušas, vienīgais, kas norādīts patiesi, ka es Latvijā un ārpus tās pazīstu vairāk kā 1000 cilvēku un esmu ticies ar vairāk kā 10 000. Tai skaitā es pazinu un pazīstu Aināru Šleseru, Solvitu Āboltiņu, Ģirtu Valdi Kristovski, Valdi Zatleru un daudzus, daudzus, daudzus citus. Ja kādam nav slinkums – viņš no tā var izdarīt jebkuru, visplānprātīgāko secinājumu, jebkuru iespējamo fantāzijas lidojumu, kuru es nevaru regulēt un netaisos mēģināt to darīt," turpina Lembergs.

Viņaprāt, nu arī esot izgaismojušies tie, kuri bijuši "oligarhu lietas" pasūtītāji no partijas "Vienotība", gan arī paši izpildītāji – Juta Strīķe un Juris Jurašs.

Kā iepriekš vēstīja žurnāls "Ir", tā sauktajā "oligarhu lietā" noklausītās politbiznesmeņa Aināra Šlesera sarunas liek apšaubīt likumsargu darba kvalitāti un lēmumu šo lietu izbeigt. Žurnāls publicējis daļu sarunu atšifrējumu, kas iegūti "no avotiem, kas lūdz savu identitāti neatklāt".

Skaļā "oligarhu lieta" sākās pirms sešiem gadiem, kad Saeimas atteikums atļaut veikt kratīšanu tā brīža parlamenta deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietā kļuva par vienu no Saeimas atlaišanas pamatojumiem. Lietas pamatā bija aizdomas, ka "Rīgas Tirdzniecības ostas" (RTO) patiesie īpašnieki ir Šlesers, Andris Šķēle un Aivars Lembergs. Tagad lieta ir pačibējusi, savukārt, kā iepriekš "Delfi" jau ziņoja, divi no šiem politiķiem jau "legalizējušies" kā RTO īpašnieki.

Žurnālā publicētas sarunas, kurās dzirdams, kā, iespējams, Šlesers un Lembergs apspriež, kuru kandidātu varētu virzīt par prezidentu.

"Par kuru cilvēku tu vari, bļaģ, garantēt, ka viņš nebūs otrs Zatlers, nu, pasaki?" retoriski, iespējams, vaicājis Lembergs. Dzirdams, kā, iespējams, Šlesers uz Lemberga jautājumu atbild: "Saproti, tev tādas situācijas varbūt vairs nebūs - tev šoreiz ir iespēja uztaisīt prezidentu un premjeru. Es domāju, ka gan Urbanovičs, gan Andris, mēs piekritīsim. (..) Izvēlies tikai, kurš ir premjers un kurš prezidents, Aivar!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!