Foto: DELFI
Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldei turpmāk būs tiesības piekļūt un izmantot Ieroču reģistrā iekļautās ziņas, paredz valdībā otrdien apstiprinātais Iekšlietu ministrijas (IeM) noteikumu projekts.

IeM noteikumu projektā par grozījumiem noteikumos par šaujamieroču, lielas enerģijas pneimatisko ieroču un gāzes pistoļu vienotās uzskaites kārtību norāda, ka tas izstrādāts pēc Latvijas Bankas iniciatīvas.

Saskaņā ar likumu Par Latvijas Banku uz tās Aizsardzības pārvaldes darbiniekiem pienākumu pildīšanai izsniedzams šaujamierocis vai lielas enerģijas pneimatiskais ierocis. Uz amatu var pretendēt un attiecīgajā amatā var tikt nodarbināta persona, kurai nav diagnosticēti psihiski traucējumi, alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu atkarība vai uzvedības traucējumi, kas dod pamatu apšaubīt personas spēju ievērot ieroču aprites nosacījumus, tai nav fizisku trūkumu, kuru dēļ persona nav spējīga lietot šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, kā arī tai nav ierobežotas ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas tiesības.

Atbilstoši, lai nodrošinātu Aizsardzības pārvaldes pamatuzdevumu pildīšanu, Latvijas Banka ir tiesīga pieprasīt ziņas no Ieroču reģistra, lai pārliecinātos par fiziskās personas atbilstību likumam. Savukārt Ministru kabineta noteikumos, kas regulē šaujamieroču uzskaites kārtību un kuros uzskaitītas institūcijas, kas tiesīgas izmantot Ieroču reģistrā iekļautās ziņas, Latvijas Bankas atbildīgā pārvalde nav norādīta.

Līdz ar to IeM secina, ka nepieciešams veikt grozījumus, paredzot, ka Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde ir tiesīga piekļūt un izmantot Ieroču reģistrā iekļautās ziņas normatīvajos aktos noteikto funkciju veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!