Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētaja jaunievēlētais vietnieks Andris Ameriks (GKR) noliedz saistību ar žurnālā "Ir" publicētajām "oligarhu lietas" sarunām.

Rīgas domes sēdes laikā, atbildot uz deputāta Viļņa Ķirša (V) jautājumu par sarunu atreferējumiem, kuros norādīti arī Amerika izteikumi, Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieka amata kandidāts atbildēja, ka viņš kategoriski noraida saistību ar šiem izteikumiem, jo tie neesot viņa vārdi. Viņš apgalvoja, ka sarunas esot "pilnīgi sakompilētas" un viltojums.

Savukārt deputāts Juris Jurašs (JKP) norādīja, ka pats ir dzirdējis šīs sarunas, tāpēc var apgalvot, ka Ameriks melo. Jurašs iepriekš strādājis kā izmeklētājs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Ameriks uz to atbildēja norādot, ka politikā politiķi izmanto arī iespēju melot. Uz Juraša vaicājumu, vai viņš šo izteikumu attiecina uz sevi, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks atbildēja, ka viņš to attiecina uz Jurašu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē Ušakovs tiks apstiprināts Rīgas mēra amatā jau trešo termiņu pēc kārtas.

Par Ušakovu nobalsoja 32 deputāti, bet par opozīcijas partiju izvirzīto mēra amata kandidātu Mārtiņu Bondaru (LRA) savu balsi atdeva 26 deputāti.

Tāpat vēstīts, ka piektdienas naktī vicemēra amatā ievēlēts partijas "Gods kalpot Rīgai" dibinātājs Andris Ameriks, kurš šo amatu ieņems trešo termiņu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!