Foto: Pašvaldības policija

Otrdien, 20. jūnijā, kāds tūrists no Vecrīgā esošās kafejnīcas vasaras terases saplūcis ziedus, bet pēc tam ar tiem apkaisījis krēslos iemigušos vīriešus, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

20.jūnija naktī RPP pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pamanīja kādu jaunieti, kurš no netālu esošajiem puķu podiem plēš ziedus un tos met virsū diviem krēslos iemigušiem vīriešiem vasaras terasē. Tikmēr divas puiša draudzenes ar iemigušajām un ziediem apkaisītajām personām steidza taisīt selfijus. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā policijas ekipāža, atzīmē Zemne.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, sastapts 24 gadus vecs Francijas pilsonis. Jaunais vīrietis policistiem paskaidroja, ka puķu plēšana un to mešana virsū snaudošajiem kungiem likusies smieklīga. Jaunietis kārtības sargiem pauda nožēlu par izdarīto.

Turpat atradās arī abi iemigušie kungi. Policisti vīriešus pamodināja un noskaidroja, ka ar puķēm apbērtie kungi ir Krievijas pilsoņi. Viens no viņiem pastāstīja, ka kopā ar kolēģi bija nolēmis izklaidēties Vecrīgā. Pēc pāris grādīgajiem dzērieniem abi devušies uz viesnīcu, taču saguruši un nolēmuši apsēsties terasē, kur aizmiguši. Ņemot vērā, ka vīrieši slikti orientējās apkārtnē, policisti viņus nogādāja līdz viesnīcai. Vīrieši atvainojās likumsargiem par sagādātajām neērtībām.

Zemene informē, ka tikmēr pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 75 eiro apmērā. Jaunais vīrietis ar bankas karti sodu samaksāja uz vietas, norāda RPP pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!