Foto: LETA

Drošības policija par balsu pirkšanu nesen kā notikušajās pašvaldību vēlēšanās sākusi vēl divus kriminālprocesus. Līdz ar to kopumā drošību sargājošās iestādes lietvedībā ir septiņi kriminālprocesi saistībā ar iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem pašvaldības vēlēšanās.

DP portālu "Delfi" informēja, ka, turpinot pārbaudīt informāciju par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu pašvaldību vēlēšanu laikā, tā sākusi vēl divus kriminālprocesus. Šobrīd DP lietvedībā ir septiņi kriminālprocesi, kas sākti pēc Krimināllikuma 90. panta 2. daļas – par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.

Visos sāktajos kriminālprocesos 11 personām piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Iepriekš saistībā ar kriminālprocesiem DP aizturējusi divas personas. Kriminālprocesos veiktas septiņas kratīšanas un 35 nopratināšanas.

Visos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Vienlaikus DP informē, ka joprojām turpina pārbaudīt atsevišķus, pēc vēlēšanām saņemtus signālus.

Jau ziņots, ka neilgi pēc pašvaldību vēlēšanām DP paziņoja, ka sākusi trīs kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu, bet vēl turpināja pārbaudīt ziņas par iespējamo balsu pirkšanu Rēzeknes pilsētā. "Pašlaik darbs turpinās, nevar izslēgt arī to varbūtību un iespēju, ka tiks uzsākti citi procesi, ja apstiprinās balsu pirkšanas gadījumi", pēc vēlēšanām LTV sacīja DP priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

DP statistika liecina, ka balsis Latvijā mēģina pirkt regulāri. Pēdējo gadu laikā pēc katrām vēlēšanām ierosina vidēji trīs kriminālprocesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!