Foto: F64

Rīgas domē ievēlētā Latvijas Reģionu apvienība/Latvijas attīstībai (LRA/LA), Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) un partija "Vienotība" (V) vienojušās par sadarbību un Rīgas mēra amatam virzīs LRA/LA apvienotā saraksta līderi Mārtiņu Bondaru, bet viņa vietnieka amatam – JKP valdes priekšsēdētāju Jāni Bordānu, informē partiju pārstāvji.

Tiekoties un pārrunājot iespējas sadarboties, LRA/LA, NA, JKP un ''Vienotības'' pārstāvji vienojušies par ciešu sadarbību un saskaņotu rīcību Rīgas domē, gādājot, lai darbs noritētu rīdzinieku interesēs.

Panākta arī vienošanās virzīt vienotus kandidātus Rīgas domes komiteju priekšsēdētāju un vietnieku amatiem.

"Rīdzinieki ir pelnījuši godīgu un taisnīgu Rīgas pārvaldi, kas ir viens no būtiskākajiem pamatakmeņiem Rīgas izaugsmei un attīstībai. Pašreizējai Rīgas vadībai šie pārvaldības principi ir sveši. Esam pārliecināti, ka mūsu izvirzītie kandidāti spētu vadīt Rīgu daudz profesionālāk un atbildīgāk attiecībā pret rīdzinieku vajadzībām," pastāstījis Bondars.

Savukārt Bordāns paudis, ka pēdējā desmitgadē Rīga ir kļuvusi par vienu no pilsētām, kurā ir procentuāli vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums: "Salīdzinājums ir šokējošs – līdzīgi kā kara plosītajā Ukrainas Makejevkā vai nabadzībā slīgstošajā Krievijas Ņižņij Tagil. Situācija nevar mainīties, nemainoties pilsētas vadībai. Četru demokrātiski ievēlēto sarakstu līderu vadībā Rīgai būs iespēja iegūt citu attīstības vektoru."

"NA frakcijas deputāti turpinās darbu Rīgas domē, lai aizstāvētu Latvijas intereses un stingri iestātos par vēlētājiem doto solījumu izpildi. Šobrīd veiktās pārrunas ar pārējām latviskajām partijām apliecina, ka mūs vieno kopīgs redzējums par Rīgu kā Latvijas kultūras, ekonomikas un izaugsmes galvaspilsētu ar tiesisku pārvaldību un ģimenēm draudzīgu pilsētu. NA arī šajā sasaukumā iestāsies par latviskajām vērtībām un latviešu valodas statusu Latvijas galvaspilsētā," norādījusi Nacionālās apvienības saraksta līdere Baiba Broka.

"Esošajai Rīgas domes vadībai demokrātija un laba pārvaldība ir tikai tukša skaņa. Uzskatu, ka, mums kopīgi vienojoties par sadarbības principiem, būs iespēja pārstāvēt un aizstāvēt 106 517 rīdzinieku intereses, kuri 3. jūnijā iestājās un balsoja par nepieciešamajām pārmaiņām Rīgas pilsētas vadībā un tās pārvaldībā. Mūsu vēlētāji sagaida labējo partiju sadarbību, ne savstarpēju ķildošanos," paudis ''Vienotības'' Rīgas saraksta līderis Vilnis Ķirsis.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, kas notika šī gada 3. jūnijā, Rīgas domē, iegūstot 50,82% balsu, vairākumu saglabāja "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai". Savukārt LRA/LA apvienotais saraksts vēlēšanās saņēma 13,66% vēlētāju atbalstu, JKP – 13,42% balsu, NA – 9,25%, bet "Vienotība" – 6,26% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!