Otrdien, 19. jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki Trīsciema apkaimē saņēmuši informāciju par kādu netālu esošu vīrieti, kurš ar velosipēdu veicot aizdomīgas darbības un, iespējams, viņa braucamrīks ir zagts, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā degvielas uzpildes stacijā, kārtības sargi pamanījuši aizdomīgo vīrieti. Ieraugot likumsargu tuvošanos, velosipēdists strauji izmainījis braukšanas virzienu. Izmantojot gaismas un skaņas signālus, pašvaldības policisti vairākkārtīgi vīrietim devuši rīkojumu apstāties, taču vadītājs nav reaģējis.

Ņemot vērā, ka rīkojumi tika ignorēti, policisti braucējam nogriezuši ceļu, iedzenot viņu ceļmalas garajā zālē.

Policisti lūguši nosaukt personas datus, taču velosipēdists spējis vien atcerēties vārdu un dzimšanas datumu. Sarunas laikā vīrietis uzvedies aizdomīgi, nervozējis un izvairījies no acu kontakta. Neskatoties uz vīrieša centieniem, policisti pamanījuši, ka viņam izteikti palielinātas acu zīlītes, līdz ar to radušās aizdomas arī par iespējamo narkotisko vielu reibumu.

Sarunas laikā vīrietis pēkšņi mēģinājis aizbēgt no notikuma vietas. Persona aizturēta un ar velosipēdu nogādāta Valsts policijas iecirknī apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!