Foto: LETA
Uz sarunu procedūru Daugavas stadiona projekta izstrādei aicinās metu konkursā otro vietas ieguvušo personu apvienību "Nams un Mark arhitekti" un personu apvienību, kuras sastāvā ir SIA "Uģis Šēnbergs, arhitekts", SIA "Tiksli forma" un SIA "Geologistic", otrdien preses konferencē informēja konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Severs.

Metu konkursā tika saņemti četri piedāvājumi, bet neviens no tiem pilnā apmērā neatbilda konkursa nolikumam, tāpēc žūrijas komisija izraudzīja divas otrās vietas, kuru autori tiks aicināti uz sarunu procedūru. Tā kā otro vietu ieguvēji tika izraudzīti, nezinot autorus, šodien preses konferences laikā tika atvērtas aploksnes un noskaidrots, ka par labākajiem izvēlēti meti, kurus veidojusi personu apvienība "Nams un Mark arhitekti" un personu apvienība, kuras sastāvā ir SIA "Uģis Šēnbergs, arhitekts", SIA "Tiksli forma" un SIA "Geologistic".

Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" valdes loceklis un metu konkursa žūrijas priekšsēdētāja vietnieks Elmārs Martinsons pastāstīja, ka Daugavas stadiona projektam jāatbilst noteiktiem pamatprincipiem. Pirmkārt, tam jāspēj nodrošināt sporta vajadzības, tāpēc tajā jābūt vieglatlētikas manēžai, multifunkcionālai hallei, kur var spēlēt komandu spēles, kā arī ledushallei. Otrkārt, tajā jābūt rekonstruētām tribīnēm ar papildu vietām, kas būs nozīmīgi arī Dziesmu un deju svētku pasākumiem, kas tradicionāli notiek stadionā.

Severs pauda, ka projektu veidotājiem bija smags darbs, jo teritorija ir ierobežota - vienā pusē ir dzelzceļš, otrā tilts, bet trešajā - iela, kas nozīmē, ka tajā nav iespējams izplesties.

Metu konkursā tika saņemti četri piedāvājumi un žūrija tos vērtēja trīs dienas. Piedāvājumi tika vērtēti no sporta, kultūras, kā arī pilsētas infrastruktūras viedokļa.

Tā kā žūrijas komisija secināja, ka neviens no pieteiktajiem projektiem nebija izpildījis pilnīgi visas konkursa nolikumā paredzētās prasības, pirmo vietu neieguva neviens no četriem projektiem. Tomēr tika izvēlētas divas otrās vietas. Daugavas stadiona vadība un žūrijas komisija aicinās otrās vietas ieguvušo projektu autorus uz sarunu procedūru un 28 dienu laikā viņiem būs iespējams projektu uzlabot. Pēc tā notiks procedūra, lai noteiktu uzvarētāju, kurš iegūs projektēšanas tiesības.

Martinsons pauda cerību, ka abi otrās vietas ieguvēji vēlreiz paskatīsies uz saviem projektiem un tos uzlabos. Viņš norādīja, ka galīgais lēmums par uzvarētāju, kurš iegūs Daugavas stadiona projektēšanas tiesības, varētu pieņemt aptuveni pēc diviem mēnešiem.

Jau ziņots, ka Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) šogad kā viens no lielākajiem ir iesniegts Daugavas stadiona rekonstrukcijas projekts. Ar 37,5 miljonu eiro Eiropas Savienības fondu atbalstu tiks veikta multifunkcionālu kultūras un sporta objektu izbūve un pārbūve. Rezultātā ne vien tiks sakārtota pašreizējā Daugavas stadiona teritorijas infrastruktūra un veicināta plašu kultūras un sporta aktivitāšu pieejamība, bet arī tās integrēšana pilsētvidē, palielinot Grīziņkalna apkaimes pievilcību Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un tūristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!