Foto: LETA

Valdība Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā atkārtoti apstiprinājusi Skaidrīti Ābramu.

25. jūnijā beidzas KP priekšsēdētājas Ābramas pilnvaru termiņš. Jau aprīlī Ābrama informēja Ekonomikas ministriju, ka vēlas pretendēt uz otro KP priekšsēdētājas pilnvaru termiņu.

Pirmo reizi šajā amatā Ābrama apstiprināta 2012. gada jūnijā.

Konkurences likums nosaka, ka KP priekšsēdētāju un padomes locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina valdība. Tāpat likums nosaka, ka KP priekšsēdētāju un padomes locekļus var iecelt amatā atkārtoti vienu reizi pēc kārtas.

Kā liecina KP vadītājas CV, pirms 2012. gada viņa strādājusi Austrijas vēstniecības ārējās ekonomikas centrā par projektu vadītāju.

Pirms strādāšanas ekonomikas centrā Ābrama ieņēmusi KP vecākās ekonomistes un KP locekles amatu.

Ābramai ir maģistra grāds vadībzinātnē.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja "Sabiedrība par atklātību – "Delna"", KP, Ābramas vadībā, pieņēmusi vairākus sabiedrībai un godīgai konkurencei svarīgus lēmumus. Kā piemēru organizācija min uzņēmumu – "Rīgas satiksmes" un "Rīgas mikroautobusu satiksmes" – sodīšanu par aizliegtu vienošanos, ka mikroautobusu braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par "Rīgas satiksmes" tarifu.

Ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā nelēma par Ābramas pārvēlēšanu KP vadītājas amatā. Jautājumu par Ābramas apstiprināšanu KP vadītājas amatā uz otru termiņu atcēla, jo Zaļo un zemnieku savienība pauda vēlmi tikties ar līdzšinējo KP vadītāju.

"Sabiedrība par atklātību – "Delna"" pieļauj, ka lēmuma atlikšana, iespējams, skaidrojama ar KP priekšsēdētājas aktīvo nostāju rosinātajos likuma grozījumos, kuri paredz stingrāku kontroli pār pašvaldību iespējām nodarboties ar uzņēmējdarbību, tādējādi kropļojot konkurenci.

Likumprojekts jau vairākkārt pārcelts vai atlikts pirms plānotās skatīšanas valdības sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!