Foto: F64

Pirmdien par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Ziedonis Caune (LZS), informēja novada vēlēšanu komisijā.

Caune amatu saglabājis, saņemot 13 deputātu atbalstu, bet četri balsojuši pret viņu. "Par" balsoja visi kolēģi no Latvijas Zemnieku savienības, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības", savukārt "Saskaņas" un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputātu viedokļi bija atšķirīgi. Proti, LRA pārstāve Aija Tračuma Cauni atbalstīja, savukārt Kārlis Rimša bija pret. No "Saskaņas" Cauni vadītāja amatā vēlējās redzēt Nataļja Hohlova, bet Irina Dolgova bija pret. Tāpat pret balsojums saņemts no abiem partijas "KPV LV" deputātiem.

Divas Cauni atbalstošās deputātes tika pie priekšsēdētāja vietnieka amatiem. Darbu šajā amatā turpinās Ilze Vītola (LZS), kā arī Tračuma, kura iepriekš arī ieņēmusi augsto amatu, bet 2015.gadā tas likvidēts, un domē strādāja tikai viens vietnieks.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2015. gada martā Jelgavas novada dome sešu deputātu rosinātā ārkārtas sēdē nolēma Aiju Tračumu ("Reģionu alianse") atbrīvot no priekšsēdētāja vietnieces amata sociālo, izglītības un kultūras jautājumu jomā, kā arī nolēma šo amatu likvidēt.

Domes sēdē pausts, ka Tračuma bieži esot izrādījusi nekonsekventu un politiskajiem uzstādījumiem nelojālu attieksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!