Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā likumsargi Jūrmalā atklājuši vērienīgu nelikumīgā alkohola ražotni un aizturējuši 1976. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

14. jūnijā Jūrmalas pašvaldības policija saņēmusi informāciju par to, ka Ķemeros no kādas ēkas izplatoties kodīga smaka un, iespējams, tas varētu liecināt par alkoholisko dzērienu ražotni.

Ap pulksten 13.30 adresē ieradušies pašvaldības policisti, kas konstatēja, ka ēkā atrodas plastmasas mucas un kulbas ar aizdomīgu šķidrumu. Tā kā pašvaldības policistiem radušās aizdomas, ka traukos varētu atrasties nelegālas izcelsmes alkohols, tad uz notikuma vietu devušies arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa likumsargi.

Valsts policija ēkā veikusi sankcionētu kratīšanu, kuras laikā izņemti ap 3000 litriem brāgas, ap 100 litriem kandžas, 32 maisi brāgas gatavošanai paredzētā sausā maisījuma, kā arī dažāda veida tvertnes un alkoholisko dzērienu ražošanas iekārta.

Foto: Valsts policija

Vīrietis, kurš nodarbojies ar nelegālo rūpalu, aizturēts. 1976. gadā dzimušais vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, policistiem atzinis, ka šķidrums, kas glabājas mucās, ir kandža. Kungs gan apgalvojis, ka grādīgais dzēriens netiekot ražots tirdzniecībai.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu vai glabāšanu, ja tā veikta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

16. jūnijā aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!