Foto: DELFI

Pirmajā jaunā sasaukuma Jūrmalas domes sēdē nolemts, ka partijas "Saskaņa" deputāts Ņikita Ņikiforovs ieņems pilsētas vicemēra amatu, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Katrīna Iļjinska.

Kā ziņots, Jūrmalas domē par sadarbību vienojusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Saskaņa". Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā pirmdien ievēlēts Gatis Truksnis (ZZS), kurš kūrortpilsētu vadīja arī vairākus gadus iepriekš.

Pirmdien jaunievēlētās domes pirmajā sēdē Ņikiforovu ievēlēja jaunizveidotajā amatā - par domes priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības politikas jautājumos, savukārt par domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēja deputāti Ritu Sproģi (ZZS).

Kā norādīja Iļjinska, "Saskaņas" un ZZS deputāti panākuši vienošanos par četrām prioritārām jomām, pie kurām abi partneri kopīgi strādās. Šīs prioritārās jomas skar pašvaldības sociālo atbalsta programmu uzlabošanu un paplašināšanu, pilsētvides sakārtošanu, komunālo pakalpojumu organizēšanas uzlabošanu, Jūrmalas pilsētas kā kūrorta un tūrisma pilsētas tālāku attīstību.

Plānots, ka otrdien Jūrmalas dome lems par komiteju vadītāju iecelšanu.

Sākotnēji ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs, tomēr dažas dienas vēlāk savu nostāju mainīja. No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

No 15 deputātu vietām Jūrmalas domē ZZS 3. jūnija vēlēšanās ieguva sešas, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - divas, "Tev, Jūrmalai" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts - četras, "Saskaņa" - trīs,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!