Foto: F64

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus aizdomās par vairākām velosipēdu zādzībām Pārdaugavā.

Valsts policijā portālam "Delfi" skaidro, ka maijā Pārdaugavā no tirdzniecības centru teritorijām nozagti vairāki velosipēdi. Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti izmeklēšanā veiksmīgi šīs zādzības atklājuši, sākotnēji aizturot divus vīriešus, kuri jau iepriekš nonākuši likumsargu redzeslokā gan par mantiskiem noziegumiem, gan nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Vēlāk saistībā ar zādzībām aizturēta vēl viena persona.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši abu vīriešu, kuri iesaistīti vismaz divu iepriekšminēto noziegumos, identitāti. Lai pārbaudītu iegūto informāciju, likumsargi ieradušies aizdomās turēto personu īpašumos un veikuši sankcionētu kratīšanu.

Kopumā veiktas kratīšanas abu aizdomās turēto vīriešu dzīvesvietās un kādā autoservisa un remontdarbnīcas teritorijā.

Pārbaudot iepriekšminētos īpašumus, policisti atraduši un izņēmuši četrus velosipēdus, no kuriem vienu tā īpašnieks atpazinis. Pārējiem velosipēdiem aizvien tiek meklēti to īpašnieki.

Policisti kratīšanā atraduši arī vairākus mūzikas atskaņotājus, kas, iespējams, arī ir zagti, atklāj policijā.

Likumsargi abus ļaundarus aizturējuši. Pret 1984. gadā un 1985. gadā dzimušajiem vīriešiem sākts kriminālprocess par zādzību. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Ceturtdien, 15. jūnijā, abiem likumpārkāpējiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Turpinot izmeklēšanu, 15. jūnijā policija aizturējusi vēl vienu vīrieti, kurš pašlaik atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!