Foto: LETA

Par braukšanu pamatīgā alkohola reibumā un avarēšanu no amata pienākumu pildīšanas atstādināts Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes inspektors, portālu "Delfi" informēja VP.

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu ap pulksten 2.24 Rīgā, Tērbatas un Matīsa ielas krustojumā, notika sadursme starp taksometru ''Toyota'' un automašīnu ''Mercedes-Benz'', kuru ārpus darba laika vadīja VP inspektors. Pašreizējā informācija liecina, ka policijas inspektors automašīnu vadījis 2,58 promiļu stiprā reibumā.

Precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti pirmstiesas izmeklēšanā un, ņemot vērā, ka negadījumā iesaistīta policijas amatpersona, uzsākta arī disciplinārlieta.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka negadījums noticis ar privāto automašīnu un tajā nav smagi cietušo. Notikuma vietā mediķi snieguši palīdzību 1996. gadā dzimušam vīrietim – automašīnas ''Mercedes-Benz'' pasažierim. Viņš, tāpat kā pārējie negadījumā iesaistīto automašīnu pasažieri, no hospitalizācijas atteicās.

"Policistam sēsties pie stūres alkohola reibumā ir absolūti nepieņemami. Tam, ka viņš to ir darījis ar privāto automašīnu ārpus darba laika, nav nekādas nozīmes," paudis VP priekšnieks Ints Ķuzis, "redzams, ka ar kategorisko nostāju esam guvuši labus rezultātus un pēdējā laikā nav konstatēti gadījumi, kad policijas darbinieki darba laikā braukuši reibumā. Taču nākamais un ne mazāk svarīgais solis būs panākt, lai šāda attieksme no darbinieku puses būtu arī ārpus darba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!