Foto: F64
Līdz piektdienas pēcpusdienai 47 pašvaldību domju jaunie sasaukumi bija sanākuši uz pirmajām sēdēm, liecina ziņu aģentūras LETA apkopotā informācija.

18 pašvaldībās laurus plūkušas vietējās partijas. Piemēram, par jauno Talsu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Edgars Zelderis no partijas "Mēs - Talsiem un novadam". Tikmēr Daugavpils novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju vienbalsīgi tika ievēlēta "Daugavpils novada partijas" saraksta līdere, līdzšinējā domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Sešās pašvaldībās par domes priekšsēdētāju ievēlēti cilvēki, kas startējuši no vairāku partiju apvienotajiem sarakstiem. Piemēram, Ogres novada deputāti domes priekšsēdētāja amatā ievēlēja izspiešanā apsūdzēto Egīlu Helmani (NA), kurš startēja no "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" un Latvijas zemnieku savienības apvienotā saraksta.

Savukārt Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts līdzšinējais pašvaldības vadītājs, apvienotā Latgales partijas, "Visu Latvijai!" – "TB/LNNK", "Vienotības" saraksta līderis Monvīds Švarcs.

Pie pieciem pašvaldību priekšsēdētāju amatiem pagaidām tikusi gan Latvijas Reģionu apvienība, gan "Vienotība", gan Zaļo un zemnieku savienība.

Savukārt pie četriem priekšsēdētāju amatiem pagaidām tikusi Latvijas zemnieku savienība. Tikmēr Latvijas zaļā partija un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "TB/LNNK" – katra tikusi pie diviem mēriem pašvaldībās.

Saskaņa ar Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumu ne agrāk kā 10 dienas un ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs uzaicina jaunievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās 3. jūnijā piedalījās 50,41% jeb 727 839 balsstiesīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!