Foto: AFI

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonas Kristīne un Maksims Bogdanovi piekrituši turpināt darbu VID piedāvātajās amata vietās, sacīja VID pārstāve Aļona Zandere.

Maksims Bogdanovs turpmāk būs Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 1. piedziņas daļas 3. nodaļas galvenais nodokļu inspektors, bet Kristīne Bogdanova būs Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes Tiesību aktu daļas galvenā juriste.

"Šorīt VID saņemti e-pasti no abiem Bogdanoviem, ka viņi piekrīt pārcelšanai. Abi Bogdanovi saglabā iepriekšējās darba algas," sacīja Zandere.

Iepriekš Zandere sacīja, ka, gadījumā, ja Bogdanovi nepiekristu ieņemt piedāvātās amata vietas, viņi saglabātu esošās amata vietas, taču uz kriminālprocesa izmeklēšanas laiku būs atstādināti no amata pienākumu pildīšanas un darba algu nesaņems.

Jau ziņots, ka VID pēc informācijas saņemšanas no Drošības policijas (DP) abus Bogdanovus 13. jūnijā atstādināja no amata pienākumu pildīšanas.

Bogdanovi atzīti par aizdomās turētajiem kriminālprocesā par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu.

Maksims Bogdanovs ieņēma FPP Finanšu izlūkošanas daļas operatīvās nodaļas vadītāja, bet Kristīne Bogdanova FPP Pirmās izmeklēšanas daļas vadītāja amatus.

DP veica kratīšanu Kristīnes Bogdanovas darba vietā.

Par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, bet šim nodarījumam nav spiegošanas pazīmju, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Maksims Bogdanovs ir bijušā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes, pašreizējā AS "Ventspils nafta" grupas uzņēmuma "LasRosTrans" drošības direktora Leonīda Bogdanova dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!