13. jūnija naktī Rīgas pašvaldības policija saņēmusi izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Imantā, Anniņmuižas bulvārī, kur iedzīvotāji ziņojuši, ka kāpņu telpā pazudusi gaisma un notiek aizdomīga rosība, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi nekavējoties ieradušies norādītajā ēkā un pie kāda dzīvokļa sastapuši aizdomīgu vīrieti, kuram nebija apavu. Vīrietis sarunā skaidrojis, ka viņš attiecīgajā dzīvoklī dzīvojot, taču policistiem radušās aizdomas, ka viņa stāstītais neatbilst patiesībai. Tāpat sarunas laikā svešinieks apgalvojis, ka dzīvokli īrējot un dzīvojot šeit viens, bet nav varējis nosaukt īpašnieku.

Pārbaudot kunga datus, izrādījies, ka viņš dzīvoklī nav deklarēts. Brīdi vēlāk policisti uz grīdas pamanījuši maku un jautājuši par tā piederību. Vīrietis uzreiz atteicis, ka tas esot viņa otrs maks, taču nav varējis paskaidrot, kādēļ viņam nepieciešami divi maki.

Kad saruna ilgusi jau vairākas minūtes, un apstaigātas gandrīz visas dzīvokļa telpas, pēkšņi pamodies īstais dzīvokļa saimnieks. Ātri vien saimnieks apliecinājis, ka nepazīst dzīvoklī esošo vīrieti, bet brīdi vēlāk konstatējis, ka no maka pazudusi nauda.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki. Nelūgtais 40 gadus vecais viesis nodots Valsts policistu rīcībā. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!