Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdien, 12. jūnijā, Valsts policija aizdomās par laupīšanu kādā veikalā Vecrīgā aizturējuši 1957. gadā dzimušu vīrieti, kurš savu vainu izdarītajā noziegumā pēcāk likumsargiem atzinis.

Valsts policijā portālu "Delfi" informē, ka 21. maijā, ap pulksten 23.20, veikalā ienācis nepazīstams pusmūža vīrietis, kurš, izvilcis ieroci, pieprasījis no kases atdot visu naudu. Nobijusies pārdevēja atvērusi kases aparātu, pēc kā ļaundaris pagrābis tajā esošos 670 eiro un meties prom.

Par notikušo veikala darbiniece paziņojusi Valsts policijai, taču tobrīd ļaundaris aizbēdzis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policist izmeklēšanā ieguvuši informāciju, ka noziegumu, iespējams, izdarījis 1957. gadā dzimis vīrietis. 12. jūnijā likumsargi aizdomās turēto vīrieti Rīgā uz ielas aizturējuši. Aizdomās turētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Vīrietis savu vainu atzīst un sadarbojas ar policiju. Policisti no viņa atsavinājuši arī pneimatisko ieroci, kas izmantots nozieguma īstenošanā. Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nozieguma izdarīšanas brīdī viņš, iespējams, atradies alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!