Foto: LETA
Šonedēļ pie savas daudzdzīvokļu mājas Imantā bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietniece un topošā Rīgas domes deputāte Juta Strīķe konstatējusi, ka viņu izseko Drošības policija (DP), sabiedrību informējusi pati politiķe. DP Strīķes izteikumus kategoriski noraida.

Kā Strīķe raksta savā sociālā tīkla "Facebook" profilā, izsekošanu viņa konstatējusi otrdien, 13. jūnijā. "Labi zinot, kā tiek organizēta izsekošana, ierastajā Imantas vidē nav grūti saskatīt DP raksturīgo profesionāli vājo darbu. Pat pasveicināju vienu no ekipāžām, tie no pārsteiguma zaudēja runas dāvanas," raksta politiķe.

"Jau gadiem ilgi DP veic pārbaudes par sniegtajām intervijām, pratina žurnālistus, rosina mistiskus kriminālprocesus par it kā valsts noslēpuma izpaušanu, atzīst par aizdomās turēto cilvēku (J. Jurašu), kas ir ziņojis par viņam piedāvāto kukuli un iestāžu bezdarbību. Kādu valsts noslēpumu jūs tagad meklējat pie manas daudzdzīvokļu mājas miskastes?" retoriski vaicā Strīķe.

"Pildāt [ģenerālprokurora Ērika] Kalnmeiera, [virsprokurora Ingemāra] Masaļska, [premjerministra Māra] Kučinska, [Ventspils mēra, kam tiesa liegusi pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus, Aivara] Lemberga norādījumus – atrast vienalga ko un "norakt"?" min politiķe. "Zinu, Drošības policija atbildēs – operatīvās darbības esot valsts noslēpums."

"Drošības policiju un Ģenerālprokuratūru nedrīkst izmantot politiskiem mērķiem. Tas ir prettiesiski!" atgādina bijusī KNAB darbiniece. Tāpat viņa savā ierakstā vērš uzmanību, ka DP budžets ir jātērē savu tiešo pienākumu veikšanai, "nevis piekalpošanai oligarhu interesēm".

"Piemēram, Krievijas spiegu ķeršanai. Citādi uz Igaunijas un Lietuvas fona Latvija ar savu Drošības policiju izskatās pēc Ukrainas Drošības dienesta Janukoviča laikā," secina Strīķe

DP kategoriski noraida Strīķes aizdomas, aicinot viņu atturēties no nepamatotiem publiskiem izteikumiem.

Tā vietā drošības iestāde aicina, gadījumā ja politiķei ir aizdomas, ka pret viņu tiek veiktas prettiesiskas operatīvās darbības, saskaņā ar Operatīvās darbības likuma 5. pantu iesniegt sūdzību prokuroram, kas izvērtēs šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!