Foto: LETA

Līdz 1. jūlijam plāno demontēt bijušā Latvijas Universitātes stadiona, Barona ielā 116a, mūra žogu Aleksandra Čaka ielas pusē, informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Šajā vietā top Centra sporta kvartāls. Trešdien ir sākti Čaka ielas pusē izvietoto būvju demontāžas darbi, kas ilgs līdz 1.jūlijam.

Pēc demontāžas darbu pabeigšanas pilsētvide šajā vietā kļūs atvērtāka un skatam pavērsies topošais Centra sporta kvartāls, kura atklāšanas svētki ir plānoti sākoties jaunam mācību gadam 2. septembrī.

Īpašuma departaments aicina garāmgājējus un auto braucējus ar sapratni izturēties pret šajā vietā notiekošiem demontāžas darbiem un atcerēties, ka pārvietošanās šajā vietā līdz 1. jūlijam būs ierobežota.

Jau ziņots, ka topošā Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir četri hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem - pirmsskolas/sākumskolas bērniem vecumā līdz septiņiem gadiem un bērniem no astoņu gadu vecuma. Rotaļu laukumu atklās 18.jūnijā plkst.11.

Pārējā Centra sporta kvartāla četru hektāru lielā teritorijā pašreiz top 64 reiz 42 metrus liels futbola laukums ar 280 metrus garu skrejceļu ap to, latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa basketbola laukums, divi multifunkcionālie laukumi, laukumi pludmales volejbolam, tāllēkšanas sektors, skeitparks un veloparks, laukums ielu vingrošanai, tribīnes, inventāra nomas punkti, tualetes, ģērbtuves. Visā teritorijā uzstādīs video novērošanas sistēmu un jaunu apgaismošanas sistēmu. Sporta kvartālu apsaimniekos Rīgas Centra humanitārā vidusskola.

Stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS "LNK Industries Partnership".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!