Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā TV3 raidījumam "Nekā Personīga" apstiprinājis, ka atgriezīs otrreizējai caurlūkošanai Saeimā šonedēļ pieņemtos grozījumus Kredītiestāžu likumā, kurus apstiprināšanai virzījis Saeimas deputāts no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK rindām Imants Parādnieks.

Valsts prezidents, atbildot uz jautājumu, paudis viedokli, ka nav pieņemami gatavot likumprojektus konkrētām situācijām. "Es pats uzskatu, ka tas ir jāatgriež atpakaļ parlamentam, jo mēs netaisām grozījumus jebkurā likumā, mēs likumus neveidojam kaut kādām konkrētām situācijām," savu viedokli skaidroja Vējonis.

Raidījums intervijā ar valsts pirmo amatpersonu norāda, ka viss liecinot, ka grozījumi Kredītiestāžu likumā "domāti vienam konkrētam gadījumam, lai "Trasta komercbankā" nenonāktu Finanšu un kapitāltirgus komisijas virzīts maksātnespējas administratoru kandidāts Ilmāra Krūma vietā, esošā maksātnespējas administratora vietā, kuru, starp citu, šonedēļ ir aizturējusi Valsts policija par kādiem iespējamiem kriminālpārkāpumiem". Uz izteikto apgalvojumu Vējonis atbildējis, nosakot, ka "ja ir sasaiste ar "Trasta komercbankas" maksātnespējas procesa organizēšanu un tā tālāk, tas viennozīmīgi, obligāti ir jāsūta atpakaļ uz parlamentu, lai šādas nepilnības novērstu".

Vējonis papildināja, ka, viņaprāt, ļoti būtiski valstī kopumā runāt par to, kā reglamentējam lobēšanas procesus, pieļaujot, ka, iespējams, nepieciešami stingrāki sodi par ietekmes pirkšanu.

Jau ziņots, Saeima šonedēļ galīgajā lasījumā pieņēma strīdīgos grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas nosaka ierobežojumus kļūt par maksātnespējīgas bankas administratoru.

Likumprojektu atbalstīja 56 deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Saskaņas" un "No sirds Latvijai". Pret bija 20 parlamentārieši, tostarp "Vienotības" deputāti un Artuss Kaimiņš (KPV LV), savukārt Edvards Smiltēns (V) balsojumā atturējās. Vēl 17 parlamentārieši no ZZS, nacionālās apvienības, "Vienotības", Latvijas Reģionu apvienības un "Saskaņas" balsojumā nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!