Foto: LETA
Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors ir nolēmis sākt kriminālprocesu saistībā ar Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas amatpersonu iespējamu krāpšanu, nenodrošinot medicīnisko dokumentu lietvedības kārtību un tādējādi nodarot valstij zaudējumus 45 650 eiro apmērā.

Kā informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, kriminālprocess sākts par iespējamu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā par krāpšanu un Krimināllikuma 319.panta trešajā daļā par valsts amatpersonas bezdarbību.

Par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt par krāpšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Prokurors bija saņēmis Veselības inspekcijas sūdzību par lēmumu atteikt sākt kriminālprocesu. Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors atcēla Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) 12.aprīļa lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Kriminālprocess nodots izmeklēšanai ENAP.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!