Foto: DELFI

Piektdien un nedēļas nogalē vairākās vietās Rīgas plānots sākt ielu remontdarbus, tostarp Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī, kur ar lēnu automašīnu kustību jārēķinās līdz pat jūlija sākumam, portālu "Delfi" informē Rīgas dome.

No piektdienas, 9. jūnija, autovadītājiem jārēķinās ar ierobežotu transportlīdzekļu satiksmi Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī, posmā no degvielas uzpildes stacijas "Neste" līdz tirdzniecības centram "Rīga Plaza". Remontdarbi saistīti ar Salu tilta kompleksa pārbūvi un to laikā tiks aizņemta labā braukšanas josla, kā arī sašaurinātas pārējās joslas. Remontdarbi ilgs līdz 1. jūlijam.

Rīgas dome atgādina, ka siltumtrases izbūves darbu laikā ir ierobežota satiksme Brīvības ielas posmā no Bruņinieku ielas līdz Pērnavas ielai. Uz Gaisa tilta pa tramvaja sliedēm centra virzienā atļauta vien sabiedriskā transporta kustība. Tāpat aizliegts veikt kreiso pagriezienu uz Matīsa ielas. Remontdarbi ilgs līdz septembrim.

Remontdarbu laikā Brīvības ielā ir atļauta transportlīdzekļu novietošana Brīvības gatvē uz nomales, centra virzienā. Stāvvietu pieprasījuma gadījumā dome sola posmu pagarināt, kā arī atļaut auto novietot virzienā no centra.

No piektdienas, 9. jūnija, remontdarbus veiks Krišjāņa Valdemāra ielā pie 97. numura ēkas, kur paredzēts izbūvēt siltumtīklu. Darbus strādnieki veiks nakts stundās – sākot no pulksten 21 vakarā līdz pulksten 6 rītā, tāpēc iedzīvotājiem jārēķinās ar lielu troksni. Remontdarbi ilgs līdz pirmdienai, 12. jūnijam.

Ar palēlinātu satiksmi autovadītājiem jārēķinās Stabu ielas posmā no Avotu ielas līdz Ādmiņu ielai, kur remontēs ūdensvadu. Darbi ilgs līdz 12. jūnijam.

Hanzas ielas posmā no Vesetas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai izbūvē siltumtrasi. Darbi ilgs līdz 7. jūlijam.

Pulkveža Brieža ielā pie 33. numura ēkas izbūvē lietus ūdens kanalizāciju un pārbūvē krustojumu, tāpēc ar satiksmes ierobežojumiem jārēķinās arīdzan tur. Remontdarbi ilgs līdz 30. jūnijam.

Dome uzsver, ka šajos posmos būvdarbu notiek brauktuves vidū, tāpēc transportlīdzekļiem ir nodrošināta viena braukšanas josla katrā virzienā.

Pašvaldība atgādina, ka šogad seguma atjaunošanas darbi tiks veikti Brīvības ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam, Krišjāņa Valdemāra ielā, Duntes ielā, Elizabetes ielā, Stabu ielā, Dzirnavu ielā, Merķeļa ielā, kā arī Zirņu, Ganu un Lenču ielās.

Dome aicina iedzīvotājus izvērtēt iespējas mazāk izmantot savu privāto transportu, tā vietā izmantojot sabiedrisko transportu, velosipēdu, vilcienu, kā arī uz vietām, kas atrodas netālu, doties ar kājām.

Dažādās Rīgas apkaimēs piedāvātas bezmaksas autonovietnes, kas atrodas tuvu sabiedriskā transporta pieturām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!