Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) iekļuvusi prestižā "QS World University Rankings 2018" reitinga 651.-700. vietā, tādējādi pievienojoties šajā reitingā līdz šim vienīgajai iekļautajai Latvijas augstskolai – Latvijas Universitātei (LU), liecina reitinga dati.

No Latvijas, kā ierasts, reitingā iekļauta arī LU, kura ieņem 701.-750. vietu.

Reitingā iekļautās 980 augstskolas izvērtētas pēc sešiem kritērijiem – akadēmiskās reputācijas, darba devēju reputācijas, citējamības, studentu un akadēmiskā personāla attiecības, kā arī ārzemju studentu un ārzemju mācībspēku īpatsvara.

"RTU iekļaušana 700 pasaules labāko universitāšu vidū parāda RTU straujo attīstību. RTU reitingā ierindota starp 200 labākajām universitātēm pasaulē darba devēju reputācijas kritērijā, un tas apliecina, ka Latvijas un ārvalstu darba devēji augstu vērtē RTU sagatavoto inženierzinātņu speciālistu kvalitāti," skaidro akadēmiķis Leonīds Ribickis.

“Latvijas Universitāte reitingā pakāpusies augstāk, palielinot darba devēju reputācijas rādītājus, akadēmiskās vides reputācijas rādītājus, kā arī universitātes atpazīstamību starptautisko studentu vidū. Attīstība notiek arī citās universitātēs, kurām pieejamais valsts atbalsts ir krietni vai pat nesalīdzināmi lielāks nekā Latvijas Universitātei. Mums noteikti jāaudzē ārvalstu pasniedzēju piesaiste LU. Esam lūguši reitinga veidotājus pārbaudīt datus par LU personāla publikāciju citējamību, kur, izmantojot tos pašus avotus kā QS, mūsu dati ir par ap 20 % labāki,nekā izmantots vērtējumā. Šāda novirze būtiski ietekmē LU pozīciju gala vērtējumā," pēc jaunāko datu publiskošanas sacīja LU rektors Indriķis Muižnieks.

Topa pirmajā vietā ir Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, otrajā – Stenforda Universitāte, bet trešajā – Hārvarda Universitāte.

"QS World University Rankings" tiek veidots kopš 2004. gada. Tas kopā ar Šanhajas ARWU un "Times Higher Education" reitingiem veido vienu no pasaules trim ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!