Rīgas dome ir sagatavojusi "Rīgas namu pārvaldnieka" reformu, kas drīzumā tiks īstenota un paredzēs arī darbinieku rotāciju vai atlaišanu, LTV raidījumā "Rīta panorāma" trešdien teica Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Atbildot uz publiski izplatītu fotogrāfiju ar "Rīgas namu pārvaldnieka" darbiniekiem sūtītu e-pastu ar aicinājumu balsot par "Saskaņu", Ušakovs atbildēja, ka viņam neesot informācijas, ka vadošas amatpersonas masveidā darbiniekiem būtu sūtījušas aģitāciju.

Savukārt jautāts par korupcijas skandāliem Rīgas domē un tās struktūrās, Ušakovs sacīja, ka esot sagatavota "Rīgas namu pārvaldnieka" reforma, kas tuvākajā laikā tiks īstenota, jo pirms vēlēšanām reformu ieviest "neesot reāli".

"Kadru reforma" paredzēšot arī darbinieku atlaišanu.

Vērtējot pašvaldību vēlēšanu rezultātus viņš uzsvēra, ka, neraugoties uz zaudētajām septiņām vietām domē, jebkurai citai partijai 51% balsu iegūšana būtu liela uzvara.

Ušakovs atzina, ka iegūtais vairākums ir no vienas puses disciplinējošs, bet arī pārliecinošs. "Saskaņa" esot atvērta sadarbībai ar opozīcijas partijām. Pārējām partijām viņš vēlēja "atiet no priekšvēlēšanu eiforijas" un saprast, "par ko ir pašvaldība". Tomēr, tā kā visas partijas paziņojušas, ka nesadarbosies ar "Saskaņu", nekādas sarunas nav notikušas.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" pašvaldību vēlēšanās 3. jūnijā saglabājusi vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus.

Saskaitot balsis visos 158 iecirkņos, secināms, ka "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" saņēmusi 51% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!