Foto: DELFI
Saistībā ar pašvaldības vēlēšanām, kas notiek sestdien, 3. jūnijā, kopumā par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, proti, par iespējamu balsu pirkšanu sākti trīs kriminālprocesi un veiktas piecas kratīšanas.

Jau ziņots, ka divus kriminālprocesus par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus Drošības policija (DP) sākusi piektdien, 2. jūnijā, bet vienu sestdien sākusi Valsts policija, nododot to izmeklēšanai DP.

DP portālu "Delfi" informēja, ka iepriekš sākto kriminālprocesu ietvaros DP aizturējusi divas personas, kuras šobrīd ir atbrīvotas. Vēl divām personām ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Minēto kriminālprocesu ietvaros veiktas piecas kratīšanas. Izmeklēšana tiek turpināta.

Sestdien, līdz pulksten 19, DP saistībā ar pašvaldību vēlēšanām saņēmusi 29 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē. Pārbaudot informāciju, dažiem no šiem signāliem nav gūts apstiprinājums, bet par citiem tiek turpināta pārbaude.

Jau vēstīts, ka piektdien un sestdien DP no dažādiem Latvijas reģioniem saņēmusi signālus par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu. Signāli saņemti no dažādiem reģioniem saistībā ar dažādām partijām.

DP atgādina, ka pirms vēlēšanām un vēlēšanu dienā dienests strādā pastiprinātā režīmā. DP aicina Latvijas iedzīvotājus informēt DP par gadījumiem, kad personai ir solīts samaksāt, piesolīti citi materiāli un nemateriāli labumi par viņas balsi vai citā veidā ietekmēta brīva izvēle.

Tāpat jau ziņots, ka Valsts policija sestdien reģistrējusi 22 notikumus, kas saistīti ar iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem un lielākā daļa bijusi saistīta ar laikus nenovāktu partiju aģitāciju. Astoņi notikumi reģistrēti Rīgas reģionā, bet pieci Vidzemes reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!