Foto: LETA
Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs (attēlā) aicinājis Moldovu paātrināt Eiropas Savienības (ES)-Moldovas Asociācijas līguma ieviešanu, 31. maijā Kišiņevā tiekoties ar Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Andreju Galburu (Andrei Galbur), ārlietu ministra vietnieku Lilianu Daris (Lilian Darii) un ārlietu ministra vietnieci ES integrācijas jautājumos Danielu Morari (Daniela Morari), kā arī parlamenta un NVO pārstāvjiem.

Tikšanos laikā tika pārrunāti divpusējās sadarbības un ES-Moldovas attiecību aktualitātes, galvenokārt Asociācijas līguma īstenošana un reformu process. Puses pozitīvi novērtēja līdzšinējo draudzīgo un konstruktīvo abu valstu sadarbību.

Pildegovičs apliecināja gatavību turpināt politisko dialogu un Latvijas atbalstu reformu procesam, tostarp attīstības sadarbības un "Twinning" projektu ietvaros. Valsts sekretārs uzsvēra, ka jāstiprina sadarbība ekonomikas, izglītības un citās jomās. Moldovas puse atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo atbalstu reformu procesā, īpaši uzsverot Latvijas pārstāvju darbu ES augsta līmeņa padomnieku amatos, un izteica cerību, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs Asociācijas līguma ieviešanu.

ES un Moldovas tuvināšanās kontekstā Moldovas puse informēja par sasniegto progresu Asociācijas līguma un reformu īstenošanā. Pildegovičs aicināja Moldovu turpināt pro-eiropeisko kursu, īpašu uzmanību pievēršot reformu praktiskai ieviešanai. Pārrunājot iecerēto Moldovas parlamenta vēlēšanu sistēmas reformu, valsts sekretārs uzsvēra nepieciešamību ņemt vērā visas Venēcijas komisijas rekomendācijas.

Tāpat puses pārsprieda gatavošanos Austrumu partnerības samitam, kas notiks šogad novembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!