Foto: Valsts policija

Valsts policija šobrīd pārbauda informāciju par sievieti, kura Rīgas centrā no iedzīvotājiem, iespējams, ar suģestijas un hipnozes palīdzību izvilina naudu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policijas rīcībā nonākusi informācija, ka Vecrīgā vai tās apkārtnē, iespējams, pie garāmgājējiem pienāk sieviete un sāk sarunu, stāstot par it kā pastāvošām briesmām radiniekiem, piemēram, paziņo, ka drīzumā mirs uzrunātā iedzīvotāja bērns. Pēc tam ļaundare pret šoka stāvoklī esošo upuri izmanto suģestiju un hipnozi, un pieprasa no cietušā naudu maģiskiem rituāliem, kas novērstu it kā draudošo nelaimi.

Policijā norāda, ka arī iepriekš tiesībsargājošās iestādes rīcībā bijusi informācija par šāda veida krāpšanām. Likumsargi skaidro, ka šādus noziegumus var īstenot pēc dažādām shēmām: noziedznieki hipnozes varā esošajam upurim var prasīt atdot makā esošo naudu vai arī pievest pie bankomāta, lai tiktu izņemta nauda, un pat prasīt doties uz banku pēc tās.

Policisti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neticēt svešiniekiem, kuri ar maģijas palīdzību sola novērst it kā draudošas nelaimes. Tāpat likumsargi aicina atsaukties ikvienu, kurš cietis no šāda veida noziegumiem, kā arī tos iedzīvotājus, kuriem ir jebkāda cita informācija, kas var noderēt izmeklēšanā.

Informēt policiju iespējams, vēršoties tuvākajā iecirknī vai zvanot pa tālruni 67086265, 67086200 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!