Foto: LETA
Svētdien, 28. maijā, oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Azerbaidžānas parlamenta Milli Medžlisa priekšsēdētājs Ogtajs Asadovs un viņa vadītā delegācija, informēja Saeimas Preses dienestā.

Asadovs nākamās nedēļas sākumā tiksies ar Latvijas parlamenta priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), lai pārrunātu abu valstu sadarbību, kā arī starptautiskās aktualitātes. Tāpat Azerbaidžānas spīkeram paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi (ZZS) un deputātiem.

Viesojoties Latvijā, Asadovs tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), kā arī ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V).

Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kā arī viesosies Rundāles pilī.

Asadovu vizītē pavadīs Azerbaidžānas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītājs Kamrans Bairamovs, kā arī Milli Medžlisa deputāti Ulvija Agajeva, Rovšans Rzajevs un Maliks Hasanovs.

Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāja vizītes laikā līdz 30.maijam ierobežos satiksmi vairākās Rīgas centra ielās.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta no 28. maija plkst.7 līdz 30. maijam pie ēkas Jēkaba ielā 24, no 29. maija plkst.7 līdz 11.45 Aspazijas bulvāra kreisajā pusē 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu. Savukārt no 30. maija plkst.7 līdz 10.30 apstāšanās un stāvēšana būs liegta Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai.

Turklāt 29. maijā nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība pie ēkas Jēkaba ielā 24, Jēkaba ielā un Klostera ielā pie ēkām Jēkaba ielā 11, pie ēkas Brīvības bulvārī 36, pie ēkas Raiņa bulvārī 7, Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības pieminekļa un Brīvības pieminekļa laukumā, Smilšu ielas posmā no Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra līdz Vaļņu ielai, pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 3, Ģertrūdes ielā pie ēkas Brīvības ielā 55, Rātslaukumā, Aspazijas bulvārī pie ēkas Kaļķu ielā 28, Pils laukumā pie ēkas Pils ielā 3 un Krišjāņa Valdemāra ielā pie ēkas Jāņa Rozentāla laukumā 1.

Sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklējamiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!