Foto: LETA
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauda pateicību par Slovākijas lēmumu pievienoties NATO kaujas grupai Latvijā, kad 27. maijā viņš tikās ar Slovākijas ārlietu un Eiropas lietu ministru Miroslavu Lajčāku (Miroslav Lajčák), portālu "Delfi" informē ārlietu ministrijas pārstāvji.

“Priecājamies par Slovākijas pievienošanos Kanādas vadītajai NATO kaujas grupai Latvijā. Esam gatavi nodrošināt uzņemšanu. Jo plašāka klātbūtne, jo spēcīgāks atturēšanas signāls,” norādīja ārlietu ministrs.

Tikšanās laikā abu valstu ministri augstu novērtēja draudzīgās un ciešās divpusējās attiecības un pārrunāja iespējas veicināt politisko un ekonomisko sadarbību.

Tāpat tika apspriesta gatavošanās Austrumu partnerības samitam, kas 2017. gada novembrī notiks Briselē. Rinkēvičs atkārtoti pauda pārliecību, ka samitā jāuzstāda reālistiski mērķi partnervalstīm un tālākajam Austrumu partnerības virzienam. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Eiropas Savienības dalības perspektīva ir ļoti nozīmīgs politiskais signāls Austrumu partnerības valstīm. Tāpēc Latvija atbalsta, ka Eiropas Savienības durvis paliek atvērtas visām Eiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!