Foto: F64
26. maijā kāda sieviete saindējusies ar kaimiņu dārzā izmantotām ķimikālijām, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē kāda 51 gadu veca sieviete strādājusi dārzā blakus kaimiņu dārzam, kurš bija miglots ar ķimikālijām. Sievietei kļuvis slikti un sākusies vispārēja alerģiska reakcija - nieze un izsitumi. Sieviete ar ķīmisku saindēšanos nogādāta slimnīcā.

Savukārt Latgalē 21 gadu vecs vīrietis mēģinājis ar benzīna palīdzību iekurināt grilu. Benzīns uzliesmojis un vīrietis guvis roku un sejas apdegumus. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Rīgā 25 gadus vecs vīrietis strādājis būvobjektā un nokritis no aptuveni astoņu metru augstuma. Vīrietis nokritis uz kājām un guvis pēdas kaula un rokas lūzumu, kā arī krūšukurvja sasitumus. Vīrietis nogādāts slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Savukārt 62 gadus vecam vīrietim darba vietā Rīgā uzkrituši smagi ratiņi, saspiežot vēderu un kājas. Vīrietis ar potītes un mugurkaula lūzumiem, kā arī iespējamiem vēdera orgānu bojājumiem nogādāts slimnīcā.

Latgalē 26 gadus vecs vīrietis nokritis no otrā stāva balkona. Vīrietis ar ribu lūzumiem un pleca traumu nogādāts slimnīcā.

Arī Rīgā 64 gadus vecs vīrietis nokritis no otrā stāva un ar kājas lūzumu nogādāts slimnīcā.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1096 izsaukumiem, no tiem 202 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!