Sestdien Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros notiek "ZZ Festivāls", kas pulcē jaunos Latvijas māksliniekus, piedāvā desmitiem sportisku un radošu aktivitāšu visai ģimenei, kā arī uzņem teju 5000 skolēnus cīņā par ZZ Čempionāta uzvarētāju titulu. Pasākuma video tiešraidi var vērot portālā "Delfi".

Festivāls tika atklāts klātesot Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurš festivāla atklāšanā kopā ar pasākuma rīkotājiem un 5000 dalībnieku uzņēma jau tradicionālo selfiju.

Foto: Publicitātes foto

Uz festivāla skatuves dienas laikā kāps "Transleiteris", Bekars, Chris Noah, "Bandmaster" un pasākuma kulminācijā varēs dziedāt līdzās "Carnival Youth" . Zelta Zivtiņas Festivāls norisinās visas dienas garumā Dzintaru un Majoru pludmalē no pulksten 10 līdz 18.

ZZ Festivāls piedāvā izklaidi gan sportiskākiem un fiziski izturīgākiem dalībniekiem, gan radošajiem, gan arī tiem, kuriem vairāk patīk kustināt smadzenes un izzināt jaunās nozares.

"Street Warriors" ielu vingrotāji aicina visus uz satriecošām meistarklasēm, kā arī piedāvās drosmīgākajiem sacensties piepumpēšanas konkursā. "Stirnu Buks" ikvienu interesentu iesaistīs skriešanas sacensībās, savukārt Gandrs sarīkos aizraujošu velo trasi jūrās krastā. Kaislīgākie volejbolisti varēs uzspēlēt kādu spēli neparastā izpildījumā – tos sagaida "Ūdens bols" no Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centra un Jūrmalas jauniešu domes.

Savukārt RSU Multimediju studijā ikviens jaunietis varēs vadīt savu radio raidījumu un trenēt runas prasmes, savukārt AKA Latvija festivāla dalībniekiem piedāvās rādīt dizaina un dekora elementus, pārstrādājot PET pudeles. TSI Akadēmiskais un profesionālais aviācijas centrs ļaus izmēģināt pārvaldīt dronu, kas no gaisa filmē burvīgus skatus.

Par svarīgāko ZZ Festivāla notikumu kļūs ZZ Čempionāta fināls, kas pulcēs ap 5000 skolēnu no visas Latvijas – skolēnus, kas gatavi cīnīties un pretendēt uz atraktīvākās klases titulu. Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles, sacensības radošos uzdevumos un netradicionālos sporta veidos – Zelta Zivtiņas Čempionāts šogad norisinās jau 11. sezonu, ik gadu aktīvā dzīvesveidā iesaistot teju 400 000 dalībnieku.

Finālisti, kas 27. maijā cīnīsies par uzvaru, ir gan izpildījuši spēļu mājasdarbu, gan arī izturējuši pusfināla pārbaudījumus – vien 180 klases no vairāk nekā 1600 saņemtajiem pieteikumiem tikušas tik tālu, un tas katram no skolēniem jau ir liels sasniegums. ZZ Čempionāta uzvarētāji savā starpā sadalīs 50 000 eiro balvu fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!