Foto: Valsts policija
Maijā uz aizdomu pamata par motocikla zādzību, vairākām automašīnu dedzināšanām, automašīnas zādzības mēģinājumiem un automašīnas zādzību aizturēts kāds vīrietis, informē Valsts policijā.

Maijs daudziem transportlīdzekļu vadītājiem Liepājā iesācies nepatīkami, jo jau maija sākumā konstatēts, ka ir aizdedzinātas divas automašīnas. Aptuveni pēc nedēļas uz aizdomu pamata aizturēts iespējamais vaiīgais.

1. maijā Liepājā konstatēts, ka Alejas ielā un Eduarda Tisē ielā degušas vieglās automašīnas "Mercedes Benz" un "BMW", savukārt Daugavas ielā nozagta automašīna "Volkswagen Golf". 7.maijā konstatēts, ka Siena ielā un Eduarda Tisē ielā degušas automašīnas "Opel Astra" un "Mercedes Benz", un turpat netālu automašīnai "Volkswagen Golf" sabojāts stūres mehānisms – šo automašīnu vainīgais mēģinājis nozagt, taču neveiksmīgi.

7. maija rītā Liepājā, Daugavas ielā, Valsts policijas amatpersonas pamanījušas kādu vīrieti, kurš stūmis motociklu. Vīrietis policijas amatpersonām nav spējis izskaidrot transportlīdzekļa izcelsmi un nav varējis uzrādīt tā dokumentus.

1995. gadā dzimušais vīrietis notikuma vietā aizturēts, un Liepājas iecirkņa policisti par notikušo sākuši kriminālprocesu par zādzību. Likumsargi vīrieša kabatās atrada mantas no tajā pašā naktī sadedzinātās automašīnas, tāpēc viņš tiek turēts aizdomās arī par automašīnu dedzināšanas gadījumiem.

Izmeklēšanā policija atklājusi, ka aizturētais vīrietis saistīts arī ar 1. maijā notikušajām, Valsts policijā reģistrētām ļaunprātīgām dedzināšanām Alejas ielā un Eduarda Tisē ielā.
Kriminālprocesā noskaidrots, ka vīrietis automašīnas pirms dedzināšanas mēģinājis nozagt. Savukārt 1. maijā nozagto automašīnu "Volkswagen Golf" viņš paspējis nodot metāllūžņos. No automašīnas pāri palikušas vien riepas, sēdekļi un dažādas lietas no automašīnas salona.

Foto: Valsts policija

Patlaban vīrietim inkriminēti vairāki noziedzīgi nodarījumi – automašīnas zādzības mēģinājumi, mantas tīša iznīcināšana vai bojāšana, tostarp četras epizodes par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, tāpat arī motocikla zādzība un automašīnas zādzība.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!