Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas darbinieki šā gada maijā kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā atklāja nelikumīgu degvielas uzpildes staciju, pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID atgādina, ka aprīļa beigās tika apturētas divas savstarpēji saistītas organizētas personu grupas. Turpinot izmeklēšanu un veicot kratīšanu kriminālprocesā iesaistītās personas izmantotajās telpās un teritorijā Rīgā, atklāta nelikumīgā dīzeļdegvielas uzpildes stacija.

"Nelikumīgajā dīzeļdegvielas uzpildes stacijā bija ierīkotas divas dīzeļdegvielas tvertnes, katra ar tilpumu 10 tonnas. No tām ar dīzeļdegvielas sūkņa palīdzību tika uzpildīti transporta līdzekļi," klāsta VID. Veicot kratīšanu dīzeļdegvielas uzpildes stacijas turētāja automašīnā, tika atrastas un izņemtas psihotropās vielas. Tvertnē esošā dīzeļdegviela un psihotropās vielas kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas.

Jau vēstīts, ka VID Finanšu policijas pārvalde aprīlī apturēja divas savstarpēji saistītas organizētas personu grupas, kas izvairījās no nodokļu nomaksas.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka abi grupējumi sniedza savus pakalpojumus ļoti plašam patiesā labuma guvēju lokam – reāli strādājošiem uzņēmumiem, kas darbojās mēbeļu un elektropreču vairumtirdzniecības jomā, apsardzes jomā, kreditēšanas jomā, mazumtirdzniecības specializētajos un nespecializētajos veikalos.

Veicot 40 kratīšanas rūpīgi slēptajos birojos un noliktavās Rīgā un Rīgas rajonā, tika izņemti fiktīvo uzņēmumu zīmogi, internetbankas kodu kartes, kodu kalkulatori, dokumentācija un citi nozīmīgi lietiskie pierādījumi. Kriminālprocesuālo darbību nodrošināšanai tika piesaistīta pretterorisma vienība "Omega".

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 218. panta 3. daļas un 195. panta 3. daļas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielos apmēros.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!