Foto: F64

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) galvenā prasība ir atteikties no pagarinātā normālā darba laika mediķiem, otrdien raidījumā "Rīta Panorāma" pauda LVSADA vadītājs Valdis Keris, uzsverot, ka norma pieņemta krīzes laikā kā pagaidu līdzeklis un tā ir sevi izsmēlusi.

Otrdien LVSADA padomes sēde plānots lemt par vienlaicīgu atteikšanos strādāt pagarināto normālo darba laiku no 1. jūlija. "Ārkārtas risinājums nevar būt pastāvīgs," teica Keris.

LVSADA vadītājs skaidroja, ka pastāv iespējamība – vienlaicīga daudzu mediķu atteikšanās strādāt pagarināto normālo darba laiku varētu ietekmēt pacientus. Viņš arī uzsvēra, ka visi mediķi to nedarīs: "Nevajag jau, lai visi pārtrauc. Pietiek, ja lielākā daļa, kaut uz mēnesi – tad izjūt."

Jau vēstīts, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā darbinieku trūkuma dēļ pārplāno daļu operāciju. Kā aizvadītajā nedēļā skaidroja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle – situācija tiek kontrolēta.

Keris "Rīta Panorāmā" uzsvēra, ka nepieciešams atrast finansējumu mediķu algu palielināšanai .

Pēc ziņām par situāciju Stradiņa slimnīcā, Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders portālam "Delfi" norādīja, ka ministrijas prioritāte ir risināt mediķu atalgojuma jautājumu, uzsverot, ka, lai arī šogad pārskatīti dažādu speciālistu atalgojumu tarifi, vēl jāpanāk būtiskas izmaiņas, un šis jautājums ir VM prioritāte.

Kā vēstīts, VM aprēķinājusi, ka pagarināta normālā darba laika samazināšanai par 20 stundām no šī gada 1 .jūlija līdz 31. decembrim nepieciešami apmēram 2,5 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!