Foto: LETA
"Lattelecom" Rīgas maratonā dienas gaitā 13 dalībnieki nogādāti ārstniecības iestādēs uz papildu pārbaudēm vai papildu palīdzības saņemšanai, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Pārsvarā tas bija saistīts ar vieglām un vidēji smagām situācijām. Kopumā pasākums mediķu vērtējumā aizvadīts mierīgi un bez starpgadījumiem.

Ārstniecības iestādēs nogādātajiem raksturīgākā diagnoze - astoņos gadījumos - bija pārkaršana, bet vēl pieciem dalībniekiem konstatētas dažādas traumas - vienā gadījumā galvas trauma, pārējos gadījumos kājas traumas, tostarp muskuļu un cīpslu sastiepumi.

Lielākoties mediķi palīdzējuši dalībniekiem apkopt skriešanas laikā gūtos nobrāzumus un tulznas, kas ir tipiski skriešanas pasākumos, vai palīdzējuši atvēsināties un mazināt sūdzības pēc fiziskas slodzes. Citos gadījumos maratona dalībniekiem bija muskuļu un cīpslu sastiepumi, sasitumi, citas sīkas, nebūtiskas traumas.

Vītola piebilda, ka pasākums no organizatoru puses bija pārdomāts un ļoti labi organizēts. Vairums dalībnieku bija ņēmuši vērā ieteikumus par iespējamām problēmām un laikus meklējuši palīdzību.

Kā ziņots, šodien norisinājās "Lattelecom" Rīgas maratons. Latvijas garo distanču skrējējs Valērijs Žolnerovičs Rīgas maratonā laboja Latvijas rekordu maratona distancē, izcīnot augsto ceturto vietu.

Vīriešu sacensībās uzvarēja kenijietis Džozefs Kjengo Munivoki, kurš distanci veica divās stundās 12 minūtēs un 15 sekundēs, bet 54 sekundes viņam finišā zaudēja otrās vietas ieguvējs Gadisa Birhanu no Etiopijas. Tikmēr trešais bija kenijietis Dunkans Čeruijots Koečs, kurš bija vēl minūti un piecas sekundes lēnāks, bet Žolneroviču viņš apsteidza par deviņām sekundēm.

Savukārt dāmu konkurencē par uzvarētāju tika kronēta etiopiete Bekeleča Dada Bedada, kura distanci veica divās stundās 31 minūtē un 22 sekundēs, par piecām minūtēm un 29 sekundēm labojot Rīgas maratona rekordu. Otro vietu izcīnīja Kikujo Cuzako no Japānas (2:31:33), bet trešā bija etiopiete Mesereta Gebre Dekebo (2:33:28).

Maratona distancē šodien devās vairāk nekā 2000 skrējēji, bet uz pusi īsākā distancē skrēja apmēram 4700 sportisti.

Latvijas čempionāts maratonā Rīgā iezīmē 90.gadadienu kopš pirmajām valsts meistarsacīkstēm 1927.gada augustā. Maratonam piešķirtā IAAF "Bronzas" kvalitātes zīme šogad piešķirta tikai 40 maratoniem pasaulē.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Pērn pasākums pulcēja 33 000 dalībnieku no 65 pasaules valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra "NECom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!