Piektdien, 12. maijā, Saeimas deputāti, darbinieki un 7.Jauniešu Saeimas dalībnieki tradicionālajā pavasara talkā sakopa Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni, kā arī ieraka laika kapsulu jaunās muzeja ēkas pamatos, portālu "Delfi" informēja Saeimā.

"Lai jaunais muzejs kļūst par vietu, kur no Jāņa Čakstes gara spēka smeļas nākamās paaudzes! Mūžam turēsim dārgu Latvijas vārdu, visiem spēkiem aizstāvēsim latviešu tautas tiesības uz brīvību un neatkarību, paliksim uzticīgi demokrātijas un parlamentārisma principiem, pieminēsim savas tautas izcilākos dēlus un meitas! Cildināsim Jāni Čaksti, kurš mūsu valsts pamatos ielicis mūžīgas vērtības!" teikts vēstījumā, ko piektdien topošās ēkas pamatos Latvijas parlamenta vārdā ieraka Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Ziņots, ka jauno Čakstes muzeja ēku plānots atklāt Latvijas simtgadē 2018. gadā. Kā uzsvērts piektdien pamatos liktajā vēstījumā - Čakste ir viens no Latvijas Republikas Satversmes tēviem un devis lielu ieguldījumu Latvijas kā parlamentāras un demokrātiskas valsts konstitucionālo pamatu veidošanā. Šis ieguldījums savu nozīmību nezaudēs nekad, un Saeima to vērtē ļoti augstu, informē Saeimas pārstāvji.

Tāpat talkā šogad sakopta Čakstes dzimtas māju apkārtne, stādīti ziedi, atjaunots zālājs un sakopta parka teritorija, kā arī attīrīti vecie ķieģeļi, kurus iemūrēs topošajā muzeja ēkā.

Tradicionālajā pavasara talkā "Dāvana Latvijai" piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Prezidija locekļi, deputāti un parlamenta darbinieki, kā arī 7. Jauniešu Saeimas deputāti, atzīmē Saeimas pārstāvji.

Vēstīts, ka pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pēc viņa iniciatīvas 2007. un 2008. gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

2009. gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, bet gadu vēlāk netālu no Engures iestādīts jauns priežu mežs. Savukārt pēdējos gados Saeimas deputāti un darbinieki sakopa Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!