Foto: Valsts policija

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) 2. maijā aizturējusi kāda uzņēmuma grāmatvedi, kura turēta aizdomās par aptuveni 35 000 eiro piesavināšanos no savas darba vietas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

ENAP aprīlī no kāda uzņēmuma, kas nodarbojas ar tehnikas realizāciju, saņēmusi iesniegumu par sievieti, kura no savas darba vietas piesavinājusies ievērojamu naudas summu. Policisti noskaidrojuši, ka konkrētajam uzņēmumam vairākus gadus bijis tikai viens revidentu pakalpojumu sniedzējs. Nomainoties šī pakalpojuma sniedzējam, atklāta ap 35 000 eiro liela nesakritība jeb iztrūkums.

Pašreizējā policijas informācija liecina, ka sieviete, kura uzņēmumā par grāmatvedi strādājusi desmit gadus, ar nelikumīgajām darbībām nodarbojusies aptuveni četrus gadus. Mahinācijas darbiniece veikusi ik mēnesi, sev izmaksājot lielāku summu nekā bijusi viņas faktiskā alga.

Saistībā ar notikušo ENAP aizdomās turēto sievieti aizturējusi. Policisti arī veikuši kratīšanu sievietes radinieku mājoklī. Naudas, ko grāmatvede piesavinājusies, nav atgūta.

Iepriekš aizturētā policijas redzeslokā nav nonākusi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179. panta 3. daļas – par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajai personai šobrīd piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, proti, policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!