6. maija rītā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši kādu jaunieti, kurš alkohola reibumā uzbrucis bezpajumtniekam, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Uzbrukums noticis Peldu ielā, Vecrīgā, un to kamerās pamanījuši policijas Videonovērošanas centra darbinieki. Video bijis redzams, kā jaunietis no sākuma vīrietim iesitis ar dūri pa seju, bet, kad bezpajumtnieks mēģinājis iet prom, jaunietis sekojis un vairākas reizes iespēris ar kāju.

Informāciju par notikušo Videonovērošanas centrs nodevis tuvākajai ekipāžai, kas notikuma vietā ieradusies aptuveni četru minūšu laikā. Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši gan cietušo, gan uzbrucēju, kurš arī policistu klātbūtnē turpinājis uzvesties bravūrīgi.

Jaunietis sākumā policistiem paziņojis, ka esot nepilngadīgs un tādēļ, viņaprāt, ir neaizskarams. Tāpat jaunietis sākumā noliedzis, ka būtu kādam uzbrucis vai iepriekš lietojis alkoholu.

Pēc ilgākas sarunas jaunietis nomierinājies, kļuvis pielaidīgāks un atzinis, ka ir dzēris. Izvērtējot visus notikušā apstākļus, kā arī pieņemot skaidrojumu no cietušā, policisti pret jaunieti sākuši administratīvā pārkāpuma lietvedību par sīko huligānismu.

Par šādu pārkāpumu maksimālais soda mērs ir 500 eiro. Pēc lietvedības noformēšanas pusaudzis nogādāts mājās un nodots vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!