Foto: pilsetacilvekiem.lv

Lai varētu izbūvēt tramvaja līniju uz Skansti, aktuālajā Rīgas domes projekta pieteikumā Pērnavas ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai paredzēts likvidēt ievērojamu koku aleju, brīdina vides aktīvistu grupa "Pilsēta cilvēkiem".

Likvidēto koku vietā neko stādīt nav paredzēts, tiem shēmā vieta nav paredzēta. Lai pievērstu uzmanību koku izciršanai Rīgā, aktīvisti uz kastaņiem piestiprinājuši plakātus ar uzrakstu "Drīz nebūšu".

"ES Kohēzijas fonda finansējums tiek piešķirts programmas ar nosaukumu "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (sliežu transports)" ietvaros. Tā kā atbalsta programmas nosaukumā ietverts "videi draudzīgs", tad ceram, ka ES atbildīgie darbinieki nepieļaus šāda veida projekta īstenošanu, un "Rīgas satiksme" veidos daudz loģiskāku tramvaja maršrutu uz Purvciemu, Berģiem vai, ja Skanstes investoriem tramvajs tomēr ir ārkārtīgi nepieciešams – esošo tramvaja līniju izveidos caur īsāko maršrutu, piemēram, Bruņinieku ielu," minēts vides aktīvistu fesibukā publicētā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Rīgā iecerēts būvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, Lielo kapu tuvumā, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" gan ir solījušas, ka tramvaja līnija būs tikai Senču ielā, neskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!